Android podrà detectar si el teu telèfon ha estat arrabassat

Android podrà detectar si el teu telèfon ha estat arrabassat Dijous, Mar 16, 2024És una de les noves mesures de protecció de privadesa i robatoris que estaran disponibles en un futur pròxim.

Google ha anunciat una sèrie de noves funcions de seguretat per la seva segona versió beta d'Android 15, inclosa una funció que pot detectar el moment en què es treu el telèfon de les mans. Algunes d'aquestes actualitzacions s'inclouran amb Android 15 quan arribi aquesta tardor, però la detecció de robatori i d'altres funcions també estaran disponibles per als telèfons amb versions del sistema operatiu més antigues, cosa que les beneficiarà a molta més gent.


El bloqueig i detecció de robatori funciona reconeixent els moviments inusuals que indicarien que algú t'ha sostret el telèfon. Per evitar que un lladre pugui accedir a la informació del teu dispositiu, la pantalla es bloqueja automàticament. El sistema també busca altres senyals que indiquin joc brut, i podrà bloquejar la pantalla per protegir-se si algú intenta treure-la de la xarxa per evitar l'accés remot.


Google també està treballant en un nou sistema de bloquejar de la pantalla del telèfon de forma remota si acaba en mans equivocades. Si entres a android.com/lock, pots introduir el teu número de telèfon i respondre a un repte de seguretat per bloquejar el teu dispositiu, una eina potencialment útil si només tens accés al telèfon d'un amic en aquest moment. Totes aquestes funcions arribaran a finals d'any mitjançant una actualització dels serveis de Google Play per a telèfons amb Android 10 o posterior.


Android 15 també introdueix noves funcions de seguretat, com ara "espais privats", que et permeten posar aplicacions i informació en una àrea oculta separada del vostre telèfon que es pot bloquejar amb un PIN únic. Google també està afegint proteccions per a quan un telèfon es veu obligat a restablir, i requereix les credencials del propietari la pròxima vegada que es configura.

 

« Enrere