Microsoft aposta per nous dispositius plegables no flexibles.

Microsoft aposta per nous dispositius plegables no flexibles. Divendres, Octubre 4, 2019

Microsoft ha presentat els nous dispositius plegables no flexibles. Un nou telèfon mòbil, anomenat Surface Duo i que tothom esperava, funciona amb el sistema operatiu Android de Google, cosa que ha sorprès la comunitat. Aquest nou dispositiu està dissenyat per ser el germà petit de Surface Neo, un dispositiu de doble pantalla que també ha estat presentat i que funciona amb Windows 10X.

El nou Surface Duo té dues pantalles de 5,6 polzades que es despleguen i es converteix en una pantalla gran de 8,3 polzades. Es pot plegar completament com altres ordinadors portàtils 2 en 1, gràcies a un sistema de subjecció 360 graus. Microsoft ha informat que està apostant pels dispositius de doble pantalla perquè permeten als usuaris treballar més durant els viatges.

El nou Surface Neo és un dispositiu tipus “Booklet” que es pot situar com un típic ordinador portàtil, amb un teclat addicional situat a la pantalla inferior. En aquesta opció la resta de la pantalla actua com a extensió del teclat mostrant més menús i opcions .

El dispositiu més petit, el Surface Duo, ha de ser com un competidor del Galaxy Fold de Samsung. A diferència de Microsoft, Samsung ha aconseguit crear una pantalla flexible feta de plàstic. Tot i això, el llançament al mercat d’aquest producte es va posposar després de demostrar-se una feblesa extrema de la pantalla flexible.

Aquest no és el primer intent de Microsoft a presentar un dispositiu tipus “Booklet”. El 2009, es van filtrar detalls sobre un dispositiu de doble pantalla anomenat “Courier”, però es va desestimar d’un any després. Altres projectes, com el “Codex”, no es van mantenir més enllà de la fase de recerca.

« Enrere