Microsoft està portant les aplicacions de Linux a Windows 10

Microsoft està portant les aplicacions de Linux a Windows 10 Dimecres, Mar 20, 2020

Executar les aplicacions de Linux a Windows 10 aconsegueix un gran impuls amb l'acceleració de la GPU

Microsoft a promès millorar de forma espectacular el seu subsistema de Windows per a Linux (WSL) amb suport d'aplicacions GUI amb acceleració de GPU. El gegant informàtic ha afegit un nucli complet de Linux a Windows 10 amb la versió 2 de WSL i ara planeja donar suport a les aplicacions GUI de Linux que s'executaran com les aplicacions habituals de Windows.

Això funcionarà sense que els usuaris de Windows hagin d'utilitzar el X11 i està dissenyat especialment per als desenvolupadors per executar entorns de programació integrats de Linux (IDE) juntament amb aplicacions de Windows.

Tot i que és possible executar aplicacions Linux amb Windows mitjançant un servidor virtual, el rendiment gràfic sempre ha estat un problema. Microsoft també promet resoldre això. Windows 10 aviat tindrà suport addicional per a l'acceleració de hardware GPU amb eines Linux. Es centra principalment en escenaris de desenvolupament que impliquen models de computació paral·lela o aprenentatge d'intel·ligència artificial.

L'acceleració del hardware de la GPU començarà a aparèixer a Windows 10 els pròxims mesos i Microsoft preveu compartir més informació sobre el calendari del suport de l'aplicació GUI per Linux a finals d'aquest any.

Totes aquestes últimes millores de Linux estan clarament dirigides a desenvolupadors que vulguin utilitzar Windows com a suport per les seves aplicacions. Microsoft ha realitzat algunes millores sòlides a Windows amb WSL durant els últims anys després d'haver sorprès a tothom afegint el "Shell Bash" a Windows fa quatre anys. La comunitat de desenvolupadors també ha adoptat WSL, amb suport en moltes eines.

Microsoft també va afegir OpenSSH natiu a Windows 10, i fins i tot Ubuntu, SUSE Linux i Fedora a la botiga Windows. L'eina de línia d'ordres del Windows Terminal es va llançar l'any passat i aquesta setmana publicaran a la versió 1.0. Microsoft fins i tot millora la integració de fitxers Linux a l'explorador d'arxius a Windows 10.

 

« Enrere