Oculus Quest l’autèntic viatge a la realitat virtual amb un dispositiu autònom.

Oculus Quest l’autèntic viatge a la realitat virtual amb un dispositiu autònom. Dimecres, Juny 3, 2020

Ara fa un any, Facebook va llançar l'Oculus Quest, el primer auricular que ofereix una experiència VR creïble i autònoma: un seguiment real del casc, bon control del moviment, etc. També va suposar un impuls a l'ecosistema d'Oculus: el Quest tenia la seva pròpia botiga amb jocs específics per aquest dispositiu de baix consum.

Algunes de les limitacions del Quest segueixen sent el seu elevat cost, uns 600 euros, però l'únic problema és que és gairebé impossible trobar-ne un.

L'Oculus Quest no deixa de ser, en primer lloc, un sistema VR autònom que funciona més o menys com una consola de vídeo jocs. S'inicia ràpidament i, a més es pot sincronitzar amb una aplicació per a telèfons intel·ligents, tot el que facis amb els auriculars passa dins de la interfície VR. La interfície d'usuari original es va organitzar de manera confusa, però una actualització recent ha facilitat la navegació del Quest. El Quest és molt més fàcil de configurar que qualsevol altre sistema de VR, i és molt més àgil d'utilitzar que qualsevol cosa que impliqui cables.

A finals de l'any passat, una nova característica anomenada Oculus Link va permetre utilitzar el Quest com a comunicador VR per a PC sobre cable USB 3.0. Aquest mes, Oculus ha ampliat la funció per admetre també cables USB 2.0, inclòs el cable de càrrega USB-C que ve amb el Quest. Si ja teníeu un Quest, bàsicament teníeu un auricular VR per PC de forma gratuïta. Si no és així, les vostres opcions són els auriculars que només funcionen amb PC o de manera autònoma.

Fa tres o quatre anys quan aquesta generació d'auriculars VR començava a aparèixer al mercat no s'esperava poder disposar un sistema de 600 euros amb controladors de moviment que permetessin jugar a un nou joc com Half-Life sense fils connectats. Ara mateix, l'única solució sòlida i real que s'ajusta a aquest objectiu és l'Oculus Quest.

Si voleu experimentar una autèntica immersió en el món virtual, heu de provar, encara que sigui uns minuts, l'Oculus Quest, no tornareu a pensar que aquesta tecnologia és cosa del futur o de les pel·lícules de ciència-ficció. Avui és possible gaudir sense limitacions d'un món virtual que continuarà creixent ràpidament i sense limitacions físiques.

 

« Enrere