WhatsApp llança els pagaments digitals al Brasil

WhatsApp llança els pagaments digitals al Brasil Dimecres, Juny 17, 2020

WhatsApp llança els pagaments digitals al Brasil després de realitzar proves beta a l'Índia

Els pagaments estan habilitats per Facebook Pay

Després de provar una versió beta a l'Índia, WhatsApp ha llançat els pagaments integrats al seu aplicatiu al Brasil, va anunciar l'empresa en una publicació al seu blog (a través de TechCrunch). Els pagaments estan disponibles amb Facebook Pay, que com va informar Facebook l'any passat es publicarien a Instagram, Messenger, Facebook i, finalment a WhatsApp.

"Els pagaments a WhatsApp comencen a utilitzar-se pels brasilers i esperem poder-ho obrir a tothom a mesura que avancem", ha informat la companyia al mateix post. WhatsApp ha explicat que els seus pagaments digitals són un model obert que permetran afegir més socis en el futur.

No hi haurà cap comissió per als consumidors en fer servir el servei de pagaments, però els comerciants han de pagar una taxa de tramitació per rebre els pagaments. Els usuaris han d'enllaçar una targeta de crèdit o de dèbit al seu compte de WhatsApp i totes les transaccions estan assegurades amb l'ús de l'empremta digital o amb un PIN de sis dígits. Han puntualitzat que admetrà les targetes de dèbit o de crèdit del Banc del Brasil, Nubank i Sicredi, i que treballa amb el sistema de pagaments brasiler Cielo.

WhatsApp porta treballant en els serveis peer-to-peer digitals des de fa temps. Va llançar una versió beta i restringida dels pagaments a l'Índia el 2018. Però, com indica TechCrunch, Facebook ha treballat en diversos problemes normatius a l'Índia i té una història una mica complicada; el seu pla per proporcionar accés gratuït del 2017 a Facebook va tenir moltes crítiques i va provocar acusacions de colonialisme digital de diferents entitats i col·lectius d'aquell país.

Esperem que després de les proves realitzades a l'índia i ara a Brasil, es consolidi el model de negoci del servei de pagaments digitats i Facebook el vagui obrint a altres països i territoris, molts som els que estem esperant poder pagar els nostres petits comptes diaris amb el WhatsApp directament.

Facebook va comprar WhatsApp per uns 19.000 milions de dòlars el 2014. Al febrer d'aquest any, el servei de missatgeria tenia més de 2.000 milions d'usuaris a tot el món.

« Enrere