Apple vol convertir-se en una marca lliure d'emissions de diòxid de carboni el 2030

Apple vol convertir-se en una marca lliure d'emissions de diòxid de carboni el 2030 Dijous, Juliol 23, 2020

Anuncia que reduirà les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 75 per cent.

 

Apple anuncia que vol eliminar totes les seves emissions de gasos que afecten el canvi climàtic aquesta dècada. Per assolir l'objectiu de convertir-se en "Neutres en emissió de carboni" per al 2030, reduirà la contaminació de gasos d'efecte hivernacle en un 75 per cent i, a continuació, buscarà la manera de reduir el 25 per cent restant de les seves emissions de calor.


L'empresa californiana va reduir les emissions de diòxid de carboni en 4,3 milions de tones mètriques durant el 2019, segons l'informe de progrés ambiental 2020 que s'ha publicat. Això representa un descens del 35 per cent de les emissions absolutes de diòxid de carboni des del punt àlgid de la companyia el 2015, una reducció que ha aconseguit tot i que venia més productes. Però encara es va generar una gran quantitat de diòxid de carboni durant el 2019, 25,1 milions de tones mètriques, equivalents a sis centrals de carbó.


Apple ha pogut reduir la contaminació i l'escalfament global del planeta mitjançant l'ús de materials reciclats i millorant l'eficiència energètica dels seus productes. Els seus articles utilitzen un 73 per cent menys d'energia de mitjana amb relació a com ho feien fa onze anys. Apple assegura que les seves operacions, incloses totes les emissions de les seves instal·lacions i els viatges comercials, es van convertir en "Neutres en emissió de carboni" l'abril d'aquest any. El 2018, la companyia va anunciar que adquiriria prou energia renovable per fer funcionar les seves operacions globals.


Per afrontar aquest repte, l'empresa busca acords amb proveïdors que utilitzin energies renovables. Afirma que s'ha aconseguit un compromís amb més de 70 proveïdors d'utilitzar només energia renovable per a la producció dels productes Apple, la companyia estima que es reduiran les emissions equivalents a treure a 3 milions de cotxes de la carretera cada any.
Apple també posta per eliminar el diòxid de carboni que s'allibera a l'atmosfera. En lloc d'invertir en tecnologies emergents com alguns dels seus rivals, s'ha compromès a treballar amb grups ecologistes com: Conservation International per protegir i restaurar boscos i manglars que recullen i emmagatzemen diòxid de carboni de forma natural.


El compromís d'Apple es basa en els objectius climàtics ja impulsats i establerts per Microsoft i Amazon. Microsoft es va convertir en "Neutres en emissió de carboni" el 2012 i va informar aquest gener que es convertiria en negatiu en emissions de carboni, eliminant més gasos d'efecte hivernacle de l'atmosfera del que emet, el 2030. També es va comprometre a invertir mil milions de dòlars en tecnologies que ajudin a eliminar tot el diòxid de carboni que es genera des de la fundació de la companyia.


Amazon va establir l'any passat l'objectiu de convertir-se en "Neutres en emissió de carboni" el 2040. Al juny, va anunciar un nou fons de 2.000 milions de dòlars per accelerar el desenvolupament de tecnologies que ajudaran les empreses a reduir les seves emissions de carboni. Malgrat els seus compromisos climàtics, la companyia va alliberar un 15 per cent més de diòxid de carboni durant el 2019 que l'any anterior, ja que creixien les seves vendes de productes.

 

« Enrere