Microsoft finalitzarà el suport pel navegador Internet Explorer 11

Microsoft finalitzarà el suport pel navegador Internet Explorer 11 Dijous, Agost 20, 2020

Exactament un any, l'agost de 2021, Internet Explorer 11 ja no serà compatible amb els serveis en línia de Microsoft com són Office 365, OneDrive, Outlook i molts més. Microsoft també finalitzarà el suport per a Internet Explorer 11 amb l'aplicació web de Microsoft Teams a finals d'aquest any, i el 30 de novembre finalitzarà el servei d'assistència tècnica.

Encara que els usuaris empresarials trigaran un temps a desfer-se d'Internet Explorer 11, Microsoft espera que l'herència d'Internet Explorer continuï dins del navegador Edge i ajudi a aquests usuaris durant un temps. Microsoft continuarà deixant que les empreses accedeixin a llocs antics específicament construïts per a Internet Explorer, fins que deixin totalment de donar suport per a Internet Explorer 11 amb Windows 10. La decisió de Microsoft per deixar de donar suport a Internet Explorer 11 és un pas endavant per fer el canvi definitiu en la tecnologia web.

Juntament amb aquests canvis, Microsoft també planeja deixar de donar suport a la versió actual de Microsoft Edge el 9 de març de 2021. Després d'aquest data, la versió antiga d'Edge deixarà de rebre actualitzacions de seguretat. Microsoft vol traslladar tots els usuaris de Windows 10 al nou navegador Edge basat en Chromium i la companyia ha informat que els nous dispositius i les futures actualitzacions de Windows inclouran el nou navegador Edge.

Des de fa anys, Microsoft treballa en la direcció de deixar de donar suport a l'estimat Internet Explorer de Windows. La companyia va donar a conèixer per primera vegada el seu nou navegador Edge el 2015, anomenat en clau en aquell moment "Project Spartan". Va ser el principi del final per a la marca Internet Explorer. Des de llavors, Microsoft ha etiquetat Internet Explorer com a una "solució compatible" en lloc d'un navegador i ha anat animant les empreses a deixar d'utilitzar aquest navegador envellit.

Des d'aquí volem reconèixer el valor que ha tingut el programa Internet Explorer per a tots els usuaris de Windows i malgrat que el temps passarà, sempre el recordarem com el navegador que va revolucionar la xarxa en un moment que tot era molt més difícil de programar que avui dia. Moltes gràcies pels teus serveis Internet Explorer!

« Enrere