Com aturar el seguiment de la ubicació als dispositius Android

Com aturar el seguiment de la ubicació als dispositius Android Dimecres, Setembre 2, 2020

Fer més difícil saber on ets i on has estat.

El seguiment de la ubicació pot ser molt útil (quan una aplicació us pugui indicar, per exemple, on es troben els restaurants o benzineres més properes), però també és un problema de privadesa. Voleu que tots els vostres passejos siguin registrats per Google? Estàs còmode sabent que els servidors de Mark Zuckerberg saben on et trobes en tot moment?

Avui veurem com funciona el seguiment d'ubicacions al telèfon Android i com esborrar l'historial d'ubicacions del sistema operatiu i d'algunes de les aplicacions més populars. Com sempre, tingues en compte que les versions d'Android poden diferir i que molts fabricants també utilitzen programes superposats, que poden canviar la ubicació de la configuració original, però haurien de ser prou similars perquè pugueu trobar com fer-ho. Per seguir aquestes instruccions, hem utilitzat un telèfon model Pixel amb Android 10.

Atureu el seguiment de la ubicació als dispositius Android

Si no teniu la necessitat de bloquejar Google per registrar totes les vostres activitats i simplement voleu que el telèfon no enregistri la vostra ubicació, és fàcil de fer, sempre que us fixeu en els detalls:

Feu lliscar el dit cap avall des de la part superior de la pantalla perquè pugueu veure el menú Configuració ràpida i mantingueu premuda la icona de Ubicació o feu lliscar cap avall, toqueu la icona Configuració i trieu "Ubicació".

Ara sou a la pàgina Ubicació. Cerqueu la funció "Utilitza la ubicació" a la part superior i desactiveu-la.

Pensaries que seria això, no? Però t’equivocaries. El que s'entén per "Utilitza la ubicació" a Android depèn dels sensors que segueixen la ubicació del dispositiu: a més del GPS, podria ser Wi-Fi, xarxes mòbils o altres sensors. Per tant, abans de sortir d'aquesta pàgina, mireu una mica més avall cap al botó "Avançat" i toqueu-hi. Tindreu quatre categories que podeu activar o desactivar:

Servei d’ubicació d’emergència de Google. Això indica als serveis d’emergències on es troba si hi ha algun problema; per exemple, si el vostre cotxe surt de la carretera i l'ambulància us ha de trobar. Podeu desactivar-ho si voleu, però llegiu la lletra petita: "Si està desactivat, és possible que el vostre operador de telefonia mòbil enviï la ubicació del dispositiu durant una trucada d'emergència".

Precisió de la ubicació de Google. Utilitza Wi-Fi i altres serveis per localitzar la vostra ubicació. Si voleu desactivar l'opció "Utilitza la ubicació", heu d'assegurar-vos que també estigui desactivada.


Historial d'ubicacions de Google. Això us conduirà a una pàgina on podeu posar en pausa la recol·lecció del vostre historial d'ubicacions del dispositiu. Això no es desfà del que ja s’ha salvat.
 


Compartir ubicació de Google. Si compartiu la vostra ubicació amb familiars o amics, podeu gestionar-la aquí.


 

Però espereu, n’hi ha més! A la pàgina Ubicació, toqueu l’enllaç “Escaneig per Wi-Fi i Bluetooth”. Dos commutadors us permeten determinar si les aplicacions i serveis del telèfon poden cercar xarxes Bluetooth i Wi-Fi, fins i tot quan aquestes funcions estan desactivades. Per tant, és possible que vulgueu desactivar-los també.

« Enrere