Farmville tancarà les portes a Facebook a finals d'any

Farmville tancarà les portes a Facebook a finals d'any Dimecres, Setembre 30, 2020

FarmVille, va ser un cop el joc més popular de Facebook, tancarà el mes de desembre, després d'onze anys de funcionament.

En el seu moment àlgid, FarmVille tenia més de 80 milions de jugadors que cuidaven els cultius, criaven animals i demanaven ajuda als amics de Facebook.

Però la xarxa social deixarà de donar suport als jocs basats en Flash al desembre, cosa que farà que no es pugui executar el joc.

L'empresa Maker Zynga ha animat els jugadors a gastar els crèdits acumulats abans del tancament. Les compres des de l'aplicació estaran disponibles fins al 17 de novembre, després es desactivarà el sistema de pagament del joc.

Els jocs agrícoles

Zynga està estudiant fer diverses accions dins del joc per donar als aficionats una sortida al joc. Els seus altres jocs agrícoles, inclosos FarmVille 2 i Tropic Escape, estan disponibles al mòbil i no es veuran afectats.

FarmVille 3 també es publicarà aviat al mòbil.

Zynga va agrair als seus seguidors "que han estat 11 anys increïbles" i va explicar que la decisió del tancament ha estat produïda per la desaparició del complement Adobe Flash Player.

La comunitat comenta

"Com s'ha dit anteriorment, Adobe deixarà de distribuir i actualitzar Flash Player per a tots els navegadors web i Facebook deixarà de suportar tots els jocs basats en tecnologia Flash a la seva plataforma després del 31 de desembre de 2020", va dir el representant de la companyia.

"Per tant, FarmVille es veurà directament afectada".

"Som conscients que molts de vosaltres heu estat amb nosaltres des del principi, ajudant a construir una increïble comunitat global de jugadors al llarg dels anys que han gaudit d'aquest joc tant com nosaltres. Per això, li donem les gràcies".

Piers Harding-Rolls, director d'investigació de jocs d'Ampere Analysis, va dir: "El joc era sinònim de l'explosió dels jocs a les xarxes socials a finals dels anys 2000, principalment a Facebook.
"Però aquest mercat es va veure molt afectat per l'adopció massiva de telèfons intel·ligents i botigues d'aplicacions relacionades.

"I el mercat de jocs a les xarxes socials als PC es va reduir significativament".

"La decisió de la indústria d'Internet de no seguir donant suport a Flash a finals de 2020 i el consegüent tancament de FarmVille no tindrà un impacte significatiu en el resultat final de companyia Zynga".

Ordinadors infectats

Adobe Systems va anunciar el 2017 que planejava eliminar el component Flash Player aquest any. Aquesta tecnologia va ser una de les maneres més utilitzades de veure videoclips i jugar en línia. Però els defectes del seu codi van fer que es convertís en una manera molt popular per als pirates informàtics d'infectar ordinadors.

I bona part de la seva funcionalitat ha estat substituïda per la tecnologia HTML5 que suporten els navegadors moderns.

Un comiat anunciat

Malauradament ens hem d'acomiadar d'una tecnologia que va ser disruptiva el seu dia, així que: Gràcies Flash per la feina feta, sempre et recordarem com un gran invent i una eina per fer pàgines webs dinàmiques i molt visuals amb interaccions mai vistes fins que vas arribar i que alguns hem pogut gaudir amb la programació del teu "ActionScript".


« Enrere