S'ha publicat la versió 100 del navegador Firefox

S'ha publicat la versió 100 del navegador Firefox Dijous, Mar 5, 2022

 

Mozilla ha presentat l'última versió del seu navegador web, Firefox arriba a la versió 100, aportant noves i millorades funcions per als usuaris de tots els sistemes operatius.


Tot i que Google Chrome va arribar a la versió 100 al març, no hi havia gaires canvis i característiques que marquessin aquesta fita, però Firefox 100 sembla ser diferent. Disponible per a Windows 11 i macOS, Android i iOS, sembla que Mozilla ha inclòs moltes funcions noves per provar.


Hi ha un mode d'imatge sobre imatge (PiP) que ha millorat, és molt similar a la funció d'Apple al seu propi navegador Safari, on un vídeo pot sortir d'una aplicació i es pot veure a qualsevol lloc, fins i tot quan utilitzeu altres aplicacions o navegueu per altres llocs web. La nova versió de Firefox admet títols i subtítols, una cosa que Apple encara no té. També hi ha nous fons de pantalla per als usuaris de mòbils i una configuració d'ús preferent de HTTPS per als usuaris d'Android, que permet una capa addicional de seguretat mentre navegueu.


Amb aquestes noves i útils funcions, es pot temptar als usuaris que usen Chrome, Safari i altres a passar finalment a Firefox.


Des del seu debut l'any 2004, Firefox es va veure com la primera alternativa real al navegador Internet Explorer de Microsoft, principalment pel fet de tenir pestanyes, una cosa que tots fem servir als nostres navegadors web avui en dia, però que en aquell moment era una novetat.
Tanmateix, el navegador web de Mozilla ha desaparegut una mica en els darrers anys, principalment perquè el navegador web Chrome, Safari i Microsoft Edge són més visibles gràcies al pressupost de màrqueting que tenen Apple, Google i Microsoft.


Ser un desconegut pot aportar innovació a les funcions que els usuaris demanen a crits, i una millor funció d'imatge sobre imatge (PiP) és un exemple d'això. Des del seu debut a iOS 9, aquesta funció amb prou feines ha estat actualitzada per Apple, sense cap manera de netejar la línia de temps d'un vídeo o col·locar un vídeo en qualsevol lloc de la pantalla de l'iPad.


Però amb suport per a subtítols i capacitat per visualitzar els canals de Netflix, YouTube i Prime Video, podria ser l'única característica que pot temptar els usuaris a passar a Firefox. Imagineu-vos que utilitzeu una altra pestanya per a Google Docs o simplement per desplaçar-vos per Twitter, no obstant això voleu assegurar-vos que esteu veient un vídeo alhora. Combineu-ho amb subtítols i, bàsicament, esteu navegant per dos fragments de contingut alhora, sense canviar entre pestanyes.


No obstant això, la versió 100 ens dona l'esperança que el navegador Firefox finalment pugui tenir una possibilitat real de ser un rival de Google Chrome, i ens fa preguntar si una nova onejada de guerres entre els navegadors està a punt de produir-se al nostre escriptori.

 

 

« Enrere