Un pirata informàtic copia una base de dades d'empleats de Verizon i demana un rescat de 250.000 dòlars

Un pirata informàtic copia una base de dades d'empleats de Verizon i demana un rescat de 250.000 dòlars Dijous, Juny 2, 2022

Verizon diu que ha tallat el contacte i que el directori estava "fàcilment disponible" a Internet i les dades no són privades.


Verizon està fent front a un incident en què un pirata informàtic ha capturat una base de dades que contenia dades dels treballadors de l'empresa, inclosos els noms, així com els seus números d'identificació, adreces de correu electrònic i números de telèfon. Motherboard ha informat que la base de dades és legítima, ja que un hacker anònim va contactar la setmana passada i van poder verificar les dades trucant a alguns dels números.

"Aquests empleats són idiotes", va dir el pirata informàtic a Motherboard a través del xat. El hacker demana 250.000 dòlars a canvi de no filtrar la base de dades i va publicar que estan en contacte amb Verizon.

Un portaveu de Verizon es va posar en contacte amb Motherboard per confirmar l'incident i va dir: "Recentment, un estafador va contactar amb nosaltres amenaçant-nos de publicar informació del directori dels empleats a canvi d'un pagament de Verizon. No creiem que el defraudador tingui cap informació crítica i no tenim previst relacionar-nos més amb l'individu. Com sempre, ens prenem molt seriosament la seguretat de les dades de Verizon i tenim mesures sòlides per protegir la nostra gent i sistemes".

El pirata informàtic afirma que va copiar la base de dades mitjançant l'enginyeria social per connectar-se de forma remota a l'ordinador d'un treballador de Verizon. El compte del pirata informàtic, en un correu electrònic enviat a Vice, explica que es van fer passar per tècnic de suport intern, va coaccionar l'empleat de Verizon perquè permetés l'accés remot i després va llançar un script que copiava dades de l'ordinador.

La informació que va ser robada encara podria ser més perjudicial. Si alguna vegada heu hagut de rebre assistència d'un operador per telèfon, potser haureu de tractar amb els diferents departaments que gestionen l'activació de la vostra targeta SIM. Si un suposat pirata informàtic es fa passar per un empleat i ha falsificat el seu número com amb un de la base de dades, podria continuar utilitzant l'enginyeria social per al frau d'intercanvi de SIM. La tècnica s'ha fet servir amb freqüència al llarg dels anys, ja que els atacants manipulaven comptes a través d'operadors com T-Mobile i AT&T per robar criptomoneda o accedir a comptes de xarxes socials, inclòs un que pertanyia a l'antic CEO de Twitter Jack Dorsey.

 

 

« Enrere