Adobe té previst fer que Photoshop sigui gratuït per a tothom

Adobe té previst fer que Photoshop sigui gratuït per a tothom Dimecres, Juny 15, 2022

De moment, està provant una pilot amb versió “freemium” al Canadà


Adobe ha començat a provar una versió gratuïta de Photoshop al web i té previst obrir el servei a tothom com una manera d'introduir més usuaris a l'aplicació.


La companyia està provant la versió gratuïta al Canadà, on els usuaris poden accedir a Photoshop al web mitjançant un compte d'Adobe gratuït. La companyia Adobe descriu el servei com a "freemium" i, finalment, té previst desactivar algunes funcions que seran exclusives per als subscriptors de pagament. Hi haurà suficients eines disponibles gratuïtament per realitzar el que Adobe considera que són les funcions bàsiques de Photoshop.


"Volem fer que [Photoshop] sigui més accessible i més fàcil perquè més gent el provi i experimenti el producte", ha explicat Maria Yap, vicepresidenta d'imatges digitals d'Adobe.


Adobe va llançar per primera vegada la seva versió web de Photoshop a l'octubre, oferint una versió simplificada de l'aplicació que es podria utilitzar per fer edicions d’imatges bàsiques. Les capes i les eines d'edició bàsiques estaven disponibles, però el servei no incloïa l'ampli arsenal de funcions de l'aplicació d’escriptori. En lloc d'això, Adobe el va publicar principalment com una eina de col·laboració: una manera perquè un artista comparteixi una imatge amb els altres i els faci participar, deixar algunes anotacions i fer petits retocs i tornar-los-hi.


En els mesos posteriors, Adobe ha fet un bon grapat d'actualitzacions del servei i també ha començat a obrir-lo més enllà dels casos d'ús de col·laboració. Abans, alguns havíem de compartir un document al web des de l'aplicació d'escriptori, però ara, qualsevol subscriptor de Photoshop pot iniciar sessió i crear un nou arxiu directament des del web.


L'objectiu d'Adobe és utilitzar la versió web de Photoshop per fer que l'aplicació sigui més accessible i enganxar els usuaris que vulguin pagar per la versió completa. La companyia ha iniciat una ruta similar amb diverses de les seves aplicacions mòbils, incloses Fresco i Express. La versió web de Photoshop és una oferta especialment important, ja que obre una de les eines més potents de l'empresa fins als Chromebooks, que s'utilitzen àmpliament a les escoles.


"Vull veure que Photoshop es posiciona amb els usuaris on es troben ara", diu Yap. "No necessiteu una màquina de gamma alta per iniciar-se a Photoshop".


Adobe no informat del temps que trigarà en llançar més àmpliament la versió freemium. Mentrestant, la companyia continua actualitzant Photoshop per a la web amb més eines, com ara refinar la vora, les corbes, les eines de doge i gravar i la capacitat de convertir objectes intel·ligents. La versió web també està rebent suport mòbil per revisar i comentar imatges.
Adobe també ha anunciat un nou filtre neuronal alimentat per IA que arriba a Photoshop. El nou filtre de "restauració de fotografies" pot fer màgia amb una foto groguenca, netejar automàticament les ratllades i restaurar part del seu color.

Quan es combinen amb el filtre de coloració existent d'Adobe per afegir color a les fotos en blanc i negre, els dos filtres poden donar vida ràpidament a una foto antiga, encara que el resultat final sembli una mica dibuixat.

 

 

« Enrere