Internet Explorer ha mort als 26 anys

Internet Explorer ha mort als 26 anys Dimecres, Juny 22, 2022

Internet Explorer ha mort. Microsoft ha retirat definitivament l'IE després de gairebé vint-i-set anys. L'envelliment del navegador web ha afavorit a Microsoft Edge, i el passat 15 de juny s'ha retirat oficialment el suport per a IE 11. És el final d'una era, després que Microsoft s'allunyés de la marca d'Internet Explorer amb el llançament de Windows 10 el 2015.


Per als consumidors, no hi ha gaires canvis. L'ús d'Internet Explorer ha caigut en picat en els darrers anys, i està demostrat que IE té menys de la meitat de la quota de mercat global dels navegadors. Microsoft fa anys que intenta impedir que la gent utilitzi Internet Explorer i l'empresa l'ha etiquetat com una "solució de compatibilitat" en lloc d'un navegador que les empreses haurien d'utilitzar activament.


Microsoft mostrarà un nou missatge durant els pròxims mesos que redirigeix els usuaris que encara fan servir Internet Explorer a Microsoft Edge. Finalment, Internet Explorer es desactivarà permanentment com a part d'una futura actualització de Windows.


Tot i que Microsoft ha traslladat al seu Edge amb Chromium com a navegador predeterminat a Windows 11, el motor MSHTML que impulsa Internet Explorer encara forma part de Windows 11. Existeix exclusivament per al mode IE a Microsoft Edge i Microsoft diu que admetrà el mode IE. a Edge com a mínim fins al 2029.


Les empreses s'han mogut en gran manera al mode IE d'Edge per a aplicacions web i llocs que són tan antics que encara necessiten Internet Explorer. Microsoft va crear aquest mode IE per a Edge el 2019 i admet controls ActiveX antics que encara usen molts llocs heretats. Espiritualment, Internet Explorer viurà a través d'aquest mode, però ja no hi haurà icones d'Internet Explorer.


Algunes empreses encara es veuran sorpreses per la retirada d'Internet Explorer, o no hauran pogut eliminar completament el seu ús a temps. Nikkei ha informat que algunes agències governamentals i institucions financeres del Japó han tardat a respondre a la jubilació d'IE. El lloc web del Japan Pension Service encara s'ha de veure en el mode IE d'Edge, per exemple.


Probablement, també hi haurà milers d'empreses similars i casos d'ús d'Internet Explorer a tot el món. Microsoft fa anys que adverteix sobre la retirada d'Internet Explorer, i encara segueix amb les indicacions i les redireccions fins que el navegador s'elimini completament en els mesos vinents.


Els usuaris de Windows 11 no hauran de preocupar-se per Internet Explorer, ja que ni tan sols s'envia amb una versió accessible d'IE. És la primera vegada que Microsoft no inclou IE amb una nova versió de Windows durant més de vint anys. Aquesta decisió d'agrupació va provocar la batalla antimonopoli Estats Units contra Microsoft i l'acció de la Comissió Europea contra Microsoft que va donar lloc a una votació del navegador dins de determinades versions de Windows.

 

 

« Enrere