Preguntes Freqüents - FAQ

Per què vull un domini?

Els dos usos fonamentals d'un nom de domini són:

- Identificar la nostra pàgina web (www.elmeudomini.cat)
- Personalitzar la nostra adreça de correu (elmeunom@elmeudomini.cat).

Perquè un navegador pugui visualitzar una pàgina web necessita l'URL (Uniform Resource Locator) o, si no una adreça IP. L'URL és la forma de representar adreces perquè un usuari pugui recordar fàcilment una adreça Internet sent aquesta una adreça IP. L'URL d'una pàgina web pot anar variant cada vegada que ens internemos en el contingut de la pàgina.

Vegem un exemple: l'URL de la pàgina web principal d'Internet Girona és: http://www.internetgirona.cat. Si naveguem dins del web de d'Internet Girona, la URL anirà canviant a mesura que ens moguem per les seves pàgines, d'aquesta manera la URL destinada a parlar del producte HOSTING dins del web d'Internet Girona es localitza a la URL: https://www.internetgirona.cat/hosting

El protocol o "standard" que els servidors i clients web fan servir per comunicar-se es diu Protocol de Transferència d'Hipertext (HTTP, HyperText Transfer Protocol).
Tots els servidors i clients web han de ser capaços d'entendre aquest protocol per tal d'enviar i rebre documents per Internet. Per això, als servidors web s'anomenen freqüentment servidors HTTP. El llenguatge estàndard que "entén" la www per crear i reconèixer documents d'hipertext és l'HTML (Hypertext Markup Language), utilitzat per crear pàgines de web.

Al seu torn, la World Wide Web utilitza els Localitzadors de Uniformes de Recursos (URL, Uniform Resource Locators) per connectar-se a altres serveis de la xarxa. L'èxit de la World Wide Web, en definitiva d'Internet, és la facilitat que té per navegar sense la necessitat d'aprendre ordres complicats, únicament cal conèixer el maneig d'un ambient gràfic de finestres (tipus sistemes operatius Windows o Linux) i del ratolí.

  • domini
  • 0 Els usuaris han Trobat Això Útil
Ha estat útil la resposta?